U bent hier

Home

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2344 van /home/fred3005/domains/fredstruik.nl/public_html/includes/menu.inc).

Mijn naam is Fred Struik, ik ben geboren op 30 mei 1966 te 's Gravenhage. Op dertienjarige leeftijd werden bij mij een groeistoornis en een spierziekte geconstateerd. Volgens de behandelende specialisten waren de prognoses somber. Op veertienjarige leeftijd werd mij te kennen gegeven dat ik binnen een paar jaar vermoedelijk in een rolstoel zou belanden. De te volgen therapie volgens de toen geldende medische inzichten bestond uit het fixeren van de wervelkolom middels een korset of mogelijk zelfs operatief door het vastzetten met stalen pinnen. De schrik sloeg mij om het hart en gelukkig achteraf heb ik deze behandelmethoden geweigerd. Een lange zoektocht naar genezing was aangebroken, waarbij ik vooral heb gekeken naar wonderbaarlijke genezingen, van mensen die medisch gezien waren opgegeven. Dit onderzoek heeft mij in contact gebracht met allerlei alternatieve therapieën, waarvan ik er een aantal, die voor mij een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het genezingsproces, zal noemen.

Het begon met tough for health of kinesiologie, waarbij door middel van spiertesten een aantal voedselallergieën werden vastgesteld. Dieet en voedingssupplementen bleken een nuttige stap. Het hele scala van fysiotherapie, manuele therapie, chiropractie, mensendiek en caesar therapie had ik toen al achter de rug.
Daarna volgden behandelingen en medicatie van een paranormale genezeres, hetgeen zeker positief resultaat heeft gehad. Eveneens positief waren: shiatsu, acupunctuur, oefentherapie, intensieve yoga trainingen, emotioneel lichaamswerk en autogene training.

Behandelmethoden als homeopathie en Bach bloesemtherapie trek ik niet in twijfel maar hebben op mij geen noemenswaardig effect gehad, ik pas ze in mijn praktijk dan ook niet toe.

Tien jaar na de door de specialisten vastgestelde diagnose heb ik mij nog eens laten onderzoeken door een neuroloog. Die kon afgezien van de sporen van een groeistoornis geen afwijkingen meer constateren.

Desondanks bleef ik op gezette tijden last houden van restverschijnselen in de vorm van pijn in rug en nek. Dit bleek met fitness en yoga goed onder controle te houden.

Vijftien jaar later kwam ik in contact met Reconnective Healing, geïntroduceerd door Eric Pearl. Na een seminar te hebben gevolgd zijn mijn klachten geleidelijk verdwenen.
Nadere informatie over Eric Pearl en de Reconnection kunt u vinden in het hoofdstuk hierover op deze website, in zijn boek De Reconnectie of op de website www.TheReconnection.com.

De therapievormen die voor mij goed hebben gewerkt pas ik al meer dan vijftien jaar toe in mijn praktijk, die ik ooit als magnetiseur ben begonnen. Het magnetiseren, wat lange tijd in veel gevallen effectief is gebleken, is op wonderlijke wijze opgegaan in de nieuwe frequenties van reconnective healing.