U bent hier

Home

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2344 van /home/fred3005/domains/fredstruik.nl/public_html/includes/menu.inc).

Voor het oplossen van emotionele blokkades uit het verleden maak ik dankbaar gebruik van Jin Shin Do (zie kader) Polariteitmassage, Helende reizen, Rebirthing en in groepsverband emotioneel lichaamswerk en familie constellaties. Ter stimulatie van het lichaam zijn shiatsu, acupunctuur, gerichte oefentherapie ( orgaan functie stimulerende oefeningen) en yoga uitermate geschikt.

Shiatsu:
Een zeer beproefde duizenden jaren oude drukpunt massage gebaseerd op de acupunctuur punten en energie banen ( het meridianen stelsel) van het lichaam. Shiatsu is er op gericht blokkades in de energie stroming van het lichaam op te heffen. Waar pijn of kou zit in het lichaam daar stroomt het niet. Door gericht druk uit te oefenen op specifieke punten blijkt het mogelijk de natuurlijke stroming te herstellen. Daarbij produceert het lichaam onder invloed van shiatsu stoffen ( waarvan endorfine de bekendste is) die het herstel van het lichaam bevorderen. Effectief gebleken bij chronische rug en nek pijn, tennis arm, slapeloosheid, RSI klachten etc. In Japan erkend door het ministerie van volksgezondheid.

Jin Shin Do:
Een heel zachte techniek via de acupunctuur punten van het lichaam om meer naar de mentale en emotionele oorzaken van de klacht te kijken. Bij Jin Shin Do worden de acupunctuur punten die met mentale en emotionele zaken te maken hebben doormiddel van subtiele aanraking met elkaar verbonden. Een uitgelezen methode om de natuurlijke stroming in het lichaam te herstellen en spanning af te voeren. De fysieke reacties lopen uiteen van diepe ademhalingsreacties, rappid eye movements ( REM-reflex) schokjes, het zien van kleuren en/of beelden, het contact maken met emoties en het herbeleven van gebeurtenissen uit het verleden. Over het algemeen ervaren mensen een hele diepe ontspanning, een van de noodzakelijke voorwaarden voor het lichaam om zichzelf te herstellen.

Polariteitmassage:
Massage technieken die er op gericht zijn emotionele blokkades in het lichaam op te sporen en zomogelijk op te heffen. Het kan je bewust maken van de invloed van emoties op het lichaam. Achterliggende gedachte bij deze methodiek is dat mensen gevoelens blokkeren door onbewust hun lichaam te spannen en hun ademhaling vast te zetten.

De Helende reis,
Een reis door de lagen van je gevoel zoals beschreven in het boek "De helende reis" van Brandon Bays. Als iemand in staat is contact te maken met zijn gevoel, is het mogelijk op deze manier traumatische gebeurtenissen uit het verleden op te lossen. Je moet het boek gelezen hebben om dit proces te kunnen doorlopen.

Rebirthing,
Een ademhalingstechniek waarbij het mogelijk is door barrières heen te breken. Het is een gegeven dat mensen in spanningssituaties vergeten te ademen, oppervlakkig ademen of zelfs gaan hyperventileren. In een rebirthing sessie ademt de persoon langere tijd middels speciale ademhalingstechnieken continu door. Een zekere manier om bij je gevoel te komen. De naam rebirthing is gekozen omdat veel mensen het als een soort wedergeboorte hebben ervaren.

Reconnective healing,
Een wel zeer bijzondere healing methode waarbij de cliënt niet wordt aangeraakt. Als magnetiseur was ik al gewend in het energie veld of de aura van d persoon te werken, in de praktijk is gebleken dat dit goede resultaten gaf. Reconnective healing, zoals gebracht door dr. Eric Pearl en beschreven in zijn boek de Reconnectie, heeft echter een hele nieuwe dimensie aan mijn werk toegevoegd. Voor nadere informatie over deze healing vorm klik hier.