U bent hier

Home

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2344 van /home/fred3005/domains/fredstruik.nl/public_html/includes/menu.inc).

 

Aangezien gebleken is dat sommige processen, waar het betreft het doorbreken van ingesleten patronen, tijd en intensieve begeleiding nodig hebben, ben ik acht jaar geleden begonnen met het geven van wekelijkse trainingen. Hierbij maak ik gebruik van emotioneel lichaamswerk, een combinatie van yoga en andere lichaamsgerichte oefeningen. Op deze manier probeer ik mensen bewust te maken hoe ze omgaan ( of juist niet omgaan) met gevoelens en emoties. Hier bij kan iemand zich bewust worden van de mechanismen die ontstaan zijn om gevoelens te ontwijken, wat lijdt tot spanning, verkramping en verminderd lichaamsbewustzijn. In dit groepswerk wordt ook aandacht besteed aan diverse ademhalingstechnieken en het doorbreken van ingesleten negatieve gedachten patronen doormiddel van autogene training. Het groepswerk gaat altijd uit van ten minste tien keer in opeenvolgende weken. Het is een traject dat iemand doorloopt om zich bewust te worden van wat er zich in het gevoel afspeelt, hoe het lichaam daar op reageert en hoe je daar op een gezonde manier mee om kunt gaan. Het is prachtig om te zien hoe mensen, als ze hun weerstanden hebben los gelaten, elkaar steunen en reflectie geven. Het is mij gebleken dat veel mensen ook buiten de groep om contact met elkaar houden.

Op verzoek van deze groepen wordt regelmatig en weekend georganiseerd wat de mogelijk biedt bepaalde processen te verdiepen. Tevens is er dan gelegenheid tot het opstellen van familie constellaties. In een familie constellatie worden op wonderlijke wijze, doormiddel van representanten, de onbewuste patronen en systemen die in een familie spelen weergegeven. Dit gegeven is ontdekt door gezinspsycholoog Bert Hellinger. Hij kwam hier achter door zijn studenten een situatie in een probleem gezin te laten na spelen. Tot zijn verbazing gaven de representanten zeer nauwkeurig de gevoelens van de betreffende gezinsleden weer, zonder dat ze deze mensen kenden. Hij heeft dit gegeven nader onderzocht en verder uitgewerkt. Voor meer informatie verwijs ik graag naar de website of naar zijn boeken.